fbpx

Allergia vaikuttaa ympärillesi

Vaikka allergia on vain osa sinua eikä määrittele sinua kokonaan, on se kuitenkin asia, joka hallitsee arkeasi osittain ja vaikuttaa näin ollen myös ympärilläsi oleviin henkilöihin.

Allerginen reaktio saa usein ensimmäisenä aikaan utikartia ihottuman, joka punoittaa ja kutiaa kovastikin.

Havahduin tähän asiaan ollessani ottamassa toista korona-rokotetta. Se, että sain allergisen reaktion (onneksi suhteellisen lievän) ensimmäisestä rokotteesta, johti siihen, että rokote nr2 on erilaisten sääntöjen ja ohjeiden hallitsema suurennuslasin alla tapahtuva sensaatio.

En voinut kuvitellakaan, että rokottamisesta voisi tulla näinkin hankalaa, mutta onneksi se nyt kuitenkin saatiin hoidettua ja asiat järjestettyä.

Ensimmäisen rokote-reaktioni vuoksi, toiselle kerralle minulla täytyi olla saattaja mukanani. Mieheni oli tottakai ensimmäisenä mielessä saattajan rooliin. Ensin yritin järjestää ajan niin, ettei se veisi mieheltäni paljoa aikaa työpäivästä ja että hän saisi oman rokotteensa samaan aikaan, jottei hänen tarvitsisi olla kahdesti töistä pois.

Ajatuksena oli, että yrittäisimme saada ajan iltapäivälle, jotta miehen ei tarvitsisi mennä enää rokotteen jälkeen töihin, mutta kuitenkin niin, että kerkeisimme takaisin kotiin neljäksi, koska lapset pitäisi hakea tarhasta. Tämä kuitenkin vaikutti hyvin vaikealta järjestää, koska tarvittiin käytännössä kaksi peräkkäistä aikaa (tai edes lähekkäin olevaa) ja näitä ei tuntunut löytyvän.

Ja olisihan isovanhemmat voineet hakea muksut tarhasta, ellei sattuisi olemaan sadonkorjuun aika. Näinä syksyaikoina he ovat peltotöissä ja sieltä ei pääse kovinkaan helposti pois, koska nostoaika on rajallinen sään, työväen, muiden työntekijöiden lapsien hoitojärjestelyjen yms syiden vuoksi. Eli isovanhemmat olivat käytännössä poissa laskuista.

Saimme ajan aamupäivälle, mutta aikaa se miehen työpäivästä veisi siltikin n. 3 h, koska minun pitäisi olla ainakin kaksi tuntia tarkkailussa + matkat. Sitä en oikein käsittänyt, miksi mieheni piti terveysasemalla kanssani olla, mutta en lähtenyt kyseenalaistamaan terveysaseman henkilökunnan ohjeistusta.

No niin se ajankohta sitten lähestyi ja saapui myös lapsien räkätauti. Lapset ovatkin yllättäen tarhasta pois, eikä heitä voi mukaan ottaa, mitäs nyt..

Soittorinkiä läpi vain, mitä tehdään, kuinka tehdään ja peruutanko ajat nyt sitten.
Loppujen lopuksi anoppi sanoi, jotta tulee hoitamaan lapsia aamupäivän ajaksi, muut saivat järjestää peltotyöt nyt jotenkin sillä aikaa kun hän on poissa. Kiitos hänelle ja muillekin!

Tämän kaiken kikkailun ja säädön jälkeen, hoksasin, jotta mun rokote aikani oli vaikuttanut käytännössä 20-30 henkilön päivään ja he joutuivat tekemään aikataulullisia järjestelyjä, jotta minä pääsin ottamaan rokotteen.

Mieheni työpaikalla joutuivat tekemään järjestelyjä, että työt tulee tehtyä sillä välin kun mieheni oli poissa. Mieheni joutuu tottakai tekemään työtunnit työnantajalle takaisin. Anoppi joutui järkkäilemään koko perunannosto peltotyöt koko sakin kanssa uuteen uskoon. Terveyskeskuksen väki joutui kikkailemaan aikoja ja mitä vielä…. kaikilla oli huoli kuinka suuren reaktion tällä kertaa saan. Myös niillä tk:n hoitajilla, kyllä meinaan kytättiin silmä tarkkana kun siellä itseäni rapsuttelin ja allergialääkkeitä söin kuin karkkia.. (no ei vaan, pari nappia vedin ja sitten alkoi pikku hiljaa helpottaa kutinat)

Melkosta, sanoisin… Melkosta..

Jos minulla ei olisi allergioita, olisin voinut marssia rokotepaikalle yksin, ketään häiritsemättä.

Tuplarokotettuin terveisin
Janina – Team Oirepäiväkirja

Terveyskeskuksella vietetty aika meni kivasti työasioita hoidellessa.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: